19 Ağustos 2012 Pazar

EV USULÜ CEVİZLİ BAKLAVA - HOME STYLE BAKLAVA WITH WALNUTS


  • MALZEMELER:
  • 500  gr. UN
  • 100  gr. NİŞAŞTA
  • 250  gr.  TEREYAĞI
  • 10   gr.  TUZ
  • 2     YUMURTA
  • 150  gr. CEVİZ İÇİ
  • 100  gr.   SU

HAZIRLANIŞI:
  • UN VE TUZ KARIŞTIRILIR İNCE ELEKTEN GEÇİRİLEREK ORTASI HAVUZ GİBİ AÇILIR.YUMURTA İLAVE EDİLEREK YOĞRULUR VE KULAK MEMESİ KIVAMINDAN SERT OLUCAK ŞEKİLDE BİR HAMUR HAZIRLANIR.HAZIRLANAN HAMUR EŞİT ŞEKİLDE KÜÇÜK KÜÇÜK BÖLÜNEREK ÜZERİ NEMLİ BİR BEZLE ÖRTÜLÜP 30 DAKİKA DİNLEDİRİLİR.SONRA PARÇALARIN ARASINA NİŞASTA SERPİŞTİRİLİP,İNCE YUFKALAR AÇILIR.TEPSİ YAGLANIP YUFKALAR DİZİLİR,ARASINA ERİMİŞ TEREYAĞI GEZDİRİLİR.
  • YARISI OLDUGUNDA CEVİZ İÇİ SERPİŞTİRİLİR,KALAN YUFKALAR CEVİZİN ÜZERİNE GEZDİRİLDİKTEN SONRA İSTENİLEN SEKİLDE KESİLİR.KALAN TEREYAĞI ÜZERİNE GEZDİRİLİR. 175 DERECEDE YAKLAŞIK 40 DAKİKA PİŞİRİLİR.KIZARDIKTAN SONRA TEPSİDE BİRİKEN YAĞ SÜZDÜRÜLÜR.
  • DİĞER TARAFTA KAYNAMIŞ OLAN ŞURUP KIZARAN BAKLAVANIN ÜZERİNDE GEZDİRİLİR. (ŞURUP VE BAKLAVA SICAK OLMALIDIR.)
  • SOGUK OLARAK SERVİS EDİLİR.:)




   INGREDİENTS:
  •  500 G FLOUR
  • 100 G STARCH
  • 250 G BUTTER
  • 10  G SALT
  • 2 EGGS
  • 150 G WALNUT HALVES
  • 100 G WATER
PREPATION:
  • COMBİNE FLOUR AND SALT AND FİLTER THROUGH A FİNE SLEVE.MAKE A DEPRESSİON İN THE MİDDLE.ADD EGGS AND KNEAD.ADD WATER AND KNEAD STRONGLY UNTIL DOUGH HAS REACHED A CONSİSTENCY THİCKER THAN THAT OF AN EARLOBE.
  • DİVİDE THE DOUGH İNTO SMALL LUMPS OF EQUAL SIZE. COVER WİTH A DAMP CLOTH AND LET THEM SİT FOR 30 MİNUTES.THEN SPRİNKLE STARCH BETWEEN LUMPS AND ROLL İNTO THİN SHEETS.
  • GREASE A PAN AND LAY OUT SHEETS,DRİZZLİNG MELTED BUTTER BETWEEN THEM.SPRİNKLE CRUSHED WALNUTS OVER SHEETS WHEN HALF OF THEM HAVE BEEN LAİD OUT.CUT AS DESİRED AFTER LAYİNG OUT REMAİNİNG SHEET AND DRİZZLE THE REMAİNİNG BUTTER OVER THEM.BAKE FOR APPROXİMATELY 40 MİNUTES AT 175 C.DRAİN OİL THAT HAS ACCUMULATED İN PAN ONCE İT BECOMES CRİSPY.DRİZZLE THE SYRUP WHİCH HAS BEEN BOİLİNG İN THE MEANTİME OVER THE BAKLAVA. (THE SYRUP AND BAKLAVA MUST BE HOT.)
  • YOU SHOULD SERVE COLD.:)))
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder